2012. május 12., szombat

Indigó pléd

A majdnem másfél éve dédelgetett, kilónyi kártolmányból font, eredetileg kardigánnak szánt, majd több próbálkozás után elfelejtett vastag, indigókék fonalam új lehetőséget kapott: elhatároztam, hogy plédet szövök belőle. Ideális projekt 25-30 fokban... A felvetéshez gyári gyapjúfonalat festettem pirosas-kékes színűre. Ha tudtam volna, hogy ennyire nyúlik, eszembe nem jutott volna 5 méter hosszan felvetni, újabb tanulság.

2012.05.12.007-2


A nehézségek ellenére sikerült viszonylag egyenletes feszességet összetrükközni a kereten, bár nem túl szakszerűen: néhány fapecek segítségével. De ez az eredményen szerencsére nem észrevehető.
A vastag fonallal a nagy mennyiség ellenére gyorsan a haladt a szövés, mondhatni a munka nehezét a felvetés - és a feszesen tartás... - jelentette.

2012.05.12. 009


A vágott széleket varrógéppel dolgoztam el, a kész darabokat kézzel öltögettem egymáshoz. Íme a falvédőnyi méretű pléd összehajtva, rajta a maradék fonal. Ugye mennyit változtat a fonal karakterén egy kevés plusz szín?

2012.05.12. 029


A láncfonal színátmenetei adják a szövet mintázatát.

2012.05.12.-2 001


Egyelőre a lelkem melengetem vele, mert pokoli klíma van alatta.

7 megjegyzés:

szaberka írta...

Nagyon tetszik!

Orsi írta...

De szép lett! Sajnos jön a hideg, szóval még a közeljövőben szükség lehet rá:)

paribanu írta...

Gyönyörű, lesz még lehetőség kihasználni a melegét, ebben biztos vagyok.

Judy írta...

Neat choice of colors with the bright red and the indigo blue! That looks like a fun project to weave :-)

Zsu írta...

Köszönöm, örülök :)

Thank you :)

Irenka írta...

Sző, fon, nem takács... :) Elismerésem a sokoldalú tehetséged miatt! Nemcsak a testnek, a léleknek is melengető lehet, egy ilyen klassz, kézzel készült plédbe burkolózni.

GumiPók írta...

Nagyon szépséges! ♥