2011. január 6., csütörtök

Már csak fonni kell...

Újabb gyapjúfelhők gyűltek össze, és várják további sorsukat.
Ez a indigó-szerű annak köszönheti létét, hogy régóta vágyom egy nagy, kabátszerű, vastag gyapjúkardigánra. Gondoltam, megalkotom... Álmodtam bele puhaságot, jó tartást, meleget, tettem is bele mindenfélét. Bal oldalon sorakoznak az összetevők, amik már megjárták a festőfazekamat (sötétkék shetland, alatta jobbra fakókék kasmír, alatta liláskék alpaka, balra lent farmerkék bárány, és egy kis lila és sárga merinó "cirmozni"), és jobb oldalon látható az összekeverésük eredménye. Kabátszerű kardigánról lévén szó 24 ilyen adag készült, összesen kb. egy kiló. Úgy tervezem, közepesen vastag háromágú fonal lesz belőle. Mire mind megfonom, jól is fog állni az ősz hajamhoz... ;)
2010.12.27. 069

Egy kis finom zöld, ezzel a színnel nem tudok betelni: "harmatcsepp-zöld" merinó, sötét és világoszöld kender és némi fehér shetland keveréke:
2010.12.23. 142

Egy kis festegetés:
2011.01.06. 012
Volt egy elképzelésem, amit próbáltam megvalósítani. Ez csak részben fedi le azt, ezért a következő elképzelésnél inkább színkártyát csináltam a keverékekből, ami archiválás céljából is jó, ha az ember később újra elő szeretne állítani egy árnyalatot, van mihez nyúlni, főleg, ha a keverés menete dokumentálva lett (még ha véletlenszerű volt is). Ez az őszies festés barnás alapszínű merinóra került, Anett inspirációjára:
őszi festés.jpg

Most tehát irány a rokka!

3 megjegyzés:

Vicus írta...

Gyönyörű szépek ezek a fonalnak valók! Kíváncsian várom a végeredményt! :) Jó munkát kívánok hozzá!

bucilla írta...

Gyönyörűségesek a festett gyapjak, kíváncsian várom a végeredményt, szerintem előbb meg lesz az minthogy megőszülnél. Én meg álmodom tovább rokkáról, fonásról, és finom szöszökről.... már nem is kell olyan sokat aludni hozzá;)

Mosolyrend Évi :) írta...

Szépséges a zöld is .)