2011. március 6., vasárnap

Egy kis egzotikum

Kész lett a wensleydale, és örömmel vettem tudomásul, hogy nem cirmozódtak benne egyöntetűvé a színek, így nem kell felülfesteni. Csak vicceltem. ;)
egzotikus fűszerek


A lila palacsinta nem éppen hétköznapi dolog nálunk, ma véletlenül mégis így esett. Délelőttbe nyúló reggelünket a kicsik nyűgös cívódással töltötték, úgy tűnt, semmivel nem lehet őket ebből kizökkenteni. Főzés közben hirtelen ötlettől vezérelve nekik szegeztem a kérdést: "Milyen színű legyen a palacsinta?" - erre elképedve néztek rám. És akkor csoda történt: elfelejtettek tovább civakodni! Az sem volt gond, hogy Bogi pirosat, Balu kéket mondott, ezért lett végül lila:
lila palacsinta
 Az íze a régi, de bevallom, nekem azért akadozott a torkomon. Nem úgy a kicsiknek, ők azt tervezgették, milyen színű legyen legközelebb... Nem hiszem, hogy visszatérő vendég lesz nálunk a festett étel, mindenesetre ma a program elérte célját.

7 megjegyzés:

GumiPók írta...

A fonal gyönyörűséges! A lila palacsintát én meggondolnám, de a szülő nyugalma mindent megér. :D

Mosolyrend Évi :) írta...

Szépséges :)
A szülői furfang sokszor célba ér!

dióhéj írta...

ööö....tényleg bizarr ez a lila palacsinta :)

a fonalak gyönyörűségesek...a fűszerek is saját fotó, azzal festetted tán?
jajj, alug tudok elszakadni a képektől :)

Zsu írta...

Köszi!

...sokkolóan bizarr, vagy Balázs fiam szava járása szerint: "picit undorító sajnos" :)

Nem, a fűszerkupacos nem saját fotó, csak ide kívánkozott.

Névtelen írta...

Tök jó a lila palacsinta!! Édesanyám még elájult a zöld elefánton meg a kockásfülű nyúlon, de az már rég a múlt!! Idekívánkozna egy fínom fagyispult lépe!! Ott pl. minek van eredeti színe? Tán a hófehér citromfagyinak?? vagy a zöld pisztáciának? de még a kávé vagy csoki sem a saját színével pompázik!! s főleg nem az eper és málna!! Akkor ez még elég visszafogott!!

bucilla írta...

Kétágúan még sokkal de sokkal szebb lett a Wensley, egészen oda vagyok tőle, csodásak a fotók!

Zsu írta...

Köszönöm Nektek is!