2014. március 11., kedd

Tavaszi poncsó

Laurie-tól azt tanultam, ha egy fonal 20% angórát tartalmaz, már érezhető az angóra-hatás, tapintásra és hőérzet tekintetében is. Gondoltam, megpróbálkozom egy könnyű, de meleg tavaszi szövettel. Felvetésnek egy régebben font bambuszos fonalat használtam, a vetülék angóra-merinó keverék.

























13 megjegyzés:

sandrajager írta...

Lovely! I'm sure it will be very comfortable to wear.

Marcsimami írta...

De szép lett!
GRATULÁLOK! :)

Zsu írta...

Thank you Sandra! I'm very satisfied with it: featherweight and surprisingly warm. I have to make another for my daughter.

Köszönöm Marcsimami! :)

Zelnice írta...

ez nagyon szép, és nagyon jól is áll!

Zsu írta...

Köszönöm Timi, nem is nagyon akaródzik levenni. :)

Theia írta...

Csodás a poncsó, és olyan jó látni, hogy alakult át lépésről lépésre a szösz! :)

Az első mondatodon viszont nagyon elgondolkodtam... Soha nem gondoltam volna, hogy már 20% angóra is ennyit növel a hőérzeten. Szerinted ha igazán meleg pulcsit szeretnék, de nem túl vastag fonalból, mi a legjobb választás összetételben? Én eddig ott tartottam, hogy mindenképpen merino, esetleg vékonyabb fajta dupla szállal, de ezek szerint lehet, hogy van sokkal jobb megoldás is. :) Mit gondolsz?

Zsu írta...

Köszönöm Theia!
Szerintem az angóra puha, finom szálú gyapjúval keverve (ami nem ront az angóra puhaságán) elég meleg tud lenni vékonyan is (a tiszta angóráról nem is beszélve). Biztosan van bennem most némi elfogultság a poncsó anyaga miatt, fűtött szobában pl. nem nagyon lehet benne megmaradni, pedig könnyű kis anyag lett.
Gál Erzsinél olvashatsz az angóráról bővebben is, ír a jótékony hatásáról és arról, mennyivel melegebb, mint a birkagyapjú. A belőle készült holmik, ha lengék is, nagyon jól melegítenek. Itt az oldala:
http://madeinsuperior.blogspot.hu/p/az-agora-gyapju.html

Theia írta...

Köszönöm a gyors választ! :) Még egy kérdés... az angóra mennyire szúr gyári fonalként? Fonni még soha nem próbáltam, nincs nyuszim sem, szóval szívesen kipróbálnám ugyan, de nem tudom, alapanyagot hol lehet beszerezni. Mondjuk van egy rakás fonni való gyapjúm itthon, szóval lehet, hogy most nem is vágnék bele ennyire új dologba, mint az angóra. ;) De nagyon fázós vagyok, úgyhogy mindenképpen szeretnék kötni magamnak néhány melegebb kardigánt és pulcsit, ami a boltiakkal ellentétben tényleg melegít és még sem olyan vastag, hogy úgy nézzek ki, mint akin +10 kiló van. ;)
Köszönöm még egyszer, már nézem is a linket! :)

Zsu írta...

Még sosem volt dolgom gyári angórafonallal, de kizártnak tartom, hogy szúrjon. Kivétel csak az lehet, ha szúrós gyapjúval lenne keverve, de hát csak tán nem... :)

Theia írta...

köszönöm! :)

Annás írta...

Boldognak látszol :) A poncsód pedig nagyon jól néz ki...

aaműhely írta...

Zsu nagyon szép, mint mindig. Hasonló poncsót másnak is készítesz?

Zsu írta...

Köszönöm!

Igen Andi, örömmel! :)