2011. május 25., szerda

Tanulságos füzet

Azt mondják a 'nagyok', hogy az alkotás örömét és a csalódást néha csupán egy mintadarab választja el egymástól - én pedig elhiszem nekik.
Kezdetben, amikor barátkozni kezdtem a fonással, minden egyes fonal, vagy ahhoz hasonlító képződmény, ami csak kikerült a kezem alól, mennyei boldogsággal töltött el. Próbálgattam a színeket, az alapanyagokat, és nem győztem betelni vele, micsoda változatosság rejlik bennük. Ahogy egyre több variációt próbáltam ki, egyre konkrétabb elképzeléseim lettek, hogy mit is - hogyan is szeretnék fonni. Ehhez nyújt segítséget ez a kis füzet, amiben több-kevesebb rendszerességgel dokumentálgatom a fonalakat. A minta mellé leírom, miből és hogyan készült, és ide gyűjtöm a festések színkártyáit is. Ami pedig nincs leírva, az kiolvasható magából a mintából.

2011.05.02. 012

A fonalas füzetnek több előnye is van: a dokumentált fonal a tanulságok tárháza, hiszen lehet tudni, hogyan készült. Éppúgy jó receptnek, mint akár elrettentő példának. Néha átlapozgatva pedig nyomon követhető a fejlődés. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, akiben önképző hajlam lakozik.

fonalaskönyv

2 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Ház ez óriási! Egyszer majd megmutatod? :-)

Zsu írta...

Persze :)