2011. január 9., vasárnap

Bemutatkozik a Kromski Sonata


Sonata

Kakukktojásnak számít a rokkák között ez a hagyományos küllemű, függőleges építésű rokka, mivel van néhány különleges, Kromski-fejlesztésű tulajdonsága.

Az egyik az, hogy a különböző méretű orsóknál arányosan változik a nyílás  ("csőr") mérete, mely lehet 1 és 1,75 cm. Az alap orsón kívül két további orsóméret rendelhető hozzá, egy jumbo a vastag fonalaknak, és egy nagy sebességű a csipke finomságú pókfonalakhoz. Az alaptartozék 3 normál orsó, ami megegyezik az összes többi Kromski rokkáéval, és  6.7:1, 12.5:1, 14:1 arányokat tesz lehetővé. A Kromski alapméretű orsója kb. másfélszer nagyobb, mint általában a más gyártmányú rokkáké, ezért másfélszer annyi fonal fér el rajta - a jumbo pedig kimondottan gigantikus méretű.


A másik érdekessége, hogy könnyedén szállítható és tárolható, használaton kívül egyszerűen  bele lehet hajtogatni egy táskába. Az összehajtogatott méretét a kerék mérete határozza meg, ami 19"-os, azaz kb. 48 cm, súlya kb. 5 kg. A Sonata egy ékszíjas, skót feszítős - azaz szárny-hajtású - rokka. Két pedálos, és lábazatra épített orsótartóval rendelkezik. Tömörfa, színtelen lakkal, mahagóni vagy diószínű páccal rendelhető.





Nincsenek megjegyzések: